Uutisarkisto

Kaiken maailman tiedotteet löydät kätevästi tästä.

Päivityksenjälkeinen verkko-ongelma Windows 10 -koneella?
15. joulukuuta 2016

Synkkenevän maailman ääristä kaikui kokemus, jonka mukaan Windows 10 on viikon takaisessa päivityksessään vahingossa hajottanut verkkoyhteyden kannalta oleellisen DHCP-toiminnallisuuden. Näin käydessä sähköiset viestit kulkevat hyvin huonosti, johtaen siihen, ettei yhteys käytännössä toimi. Apuna tällaisessa tilanteessa voi olla paitsi verkonvanhimpasi, myös Microsoftin ohjeista luntaten suoritettu “Use network reset to reinstall network devices” -kohta (joka majailee aivan sivuston vinkkilitanian lopussa). Ole huoleti, jollet ymmärrä mistä tässä puhutaan. Saattaessasi lukea tämän uutisen koneesi ruudulta ovat asiat todennäköisesti hyvin!

Härmälässä verkko-ongelmia
24. lokakuuta 2016

Loppuviikko oli ikävää aikaa, sillä niin Pirkka 5:n kuin Pirkka 7:nkin asukkaat saivat osakseen internetittömyyttä. Seiskan osalta ongelma korjaantui jo viikonloppua vasten, mutta vitosen asukkaat saivat kärsiä aina maanantaiaamuun asti. Syy katkoksiin oli rakennuksiin tulevissa kuituyhteyksissä, joiden ei odoteta toistuvan. Pahoittelumme.

Verkko avautuu kaikille asukkaille
25. helmikuuta 2016

Opintanner-verkko avautuu lopuillekin asukkaille maaliskuun alusta alkaen, kun aiemmin erillisen maksun takana ollut internet-yhteys sisällytetään vuokraan. Näin ollen vuokrasopimuksen allekirjoittaminen oikeuttaa myös verkkoyhteyden saamiseen, eikä erillistä sopimista enää jatkossa tarvita. Jos jo käytät verkkoa, ei mikään käytännössä muutu. Jos olet uusi käyttäjä, tervetuloa palvelun piiriin! Käyttöönotossa auttaa lähin verkonvanhimpasi sekä tämän sivuston ohjeistusosio.

Lähtevän postin palvelintiedot muuttuivat
24. maaliskuuta 2015

Maailmalle postittaminen ei enää onnistu, jollet seuraa päivitysvyöryn mukana. Tarkista lähtevän postin palvelinasetukset ohjesivulta. Anteeksi olematon tiedotus asian tiimoilta.

Verkonvanhimpien sähköpostiosoitteet vaihtuvat
20. maaliskuuta 2015

Aiemman uutiset jatkumona tapahtuu seuraavaa: fi-päätteisien sähköpostiosoitteiden sijaan verkonvanhimmat tavoittaat jatkossa .net-päätteisistä osoitteista. Voit tarkistaa asian yhteystietosivulla.

Toimisto muuttaa ja verkko-osoitteet muuttuvat
18. maaliskuuta 2015

Asuntotoimisto palvelee maaliskuun 22. päivä alkaen osoitteessa Sorsapuisto 1. Muuton yhteydessä tekniikkaakin muutettiin. Nyt asuntoasioista vastaavat löytää osoitteesta opintanner.fi ja verkon puolestaan täältä missä nyt olet uutista lukemassa. Kevätsiivoustaikaa!

Verkkoyhteyskatko
26. kesäkuuta 2013

Kaikkien odotusten vastaisesti verkon reunareititin vikaili ja aiheutti kaikkia kohteita koskettaneen yhteyskatkon. Vikatilanne kesti iltapäivästä noin tunnin. Kesälomista huolimatta olemme raivoissamme raudalle.

Sähköpostipalvelu päivittyi
22. toukokuuta 2013

Opintanner-verkon sähköpostipalvelujen toteutus on uusittu. Tämä ei toivottavasti näy tavalliselle tallaajalle mitenkään, mitä nyt sertifikaatti muuttui ja yhä useammat sähköpostiohjelmat toimivat oikein. Kohdatessasi kummallisuuksia, kirjoita kirje.

Verkko-ongelma oli ja meni
9. toukokuuta 2013

Verkkoyhteys oli päivän mittaan ongelmainen. Kaikkien asukkaiden yhteys ei toiminut. Uutisointihetkellä vika on juuri korjattu. Hurraa!

Verkkoyhteys ongelmoi
14. maaliskuuta 2013

Toinen reunareitittimistä ajautui vika-asemaan. Tästä johtuen aamulla oli paikoittaisia yhteysongelmia. Anteeksi häiriö ja kiitos vikailmoituksista.

Verkkoyhteysongelma korjattu
28. lokakuuta 2012

Reunareititinperustainen vika on korjattu. Pahoittelemme katkosta. Kiitämme kaunista talvikeliä.

Verkkoyhteydessä ongelmia
27. lokakuuta 2012

Reunareitittimen virhetilan vuoksi verkkoyhteys osalla kohteiden asukkaista toiminut katkonaisesti tai ei lainkaan. Valtaosa yhteyksistä on kuitenkin pelannut. Tilanteen korjaus on käynnissä.

Verkon hidastelua
22. lokakuuta 2012

Tanskassa tapahtuneen kuituyhteyskatkon takia jotkin rapakon takaiset sivut saattavat latautua normaalia hitaammin. Tilanteen kehittymistä voi seurata sitä koskevan tiketin kautta.

Ohut huoltoikkuna hyötykäytetty
30. syyskuuta 2012

Yhteyskatkoja aiheuttaneen reunareitittimen ohjelmisto päivitettiin. Tästä aiheutui lyhyt katko verkkoyhteydessä, ehkä yksi viimeisistä koskaan.

Uusi ylläpitäjä valittu
29. syyskuuta 2012

Neljänneksi ylläpitäjäksi valittiin Miika Kankare. Saa onnitella!

Katkos verkkoyhteydessä
25. syyskuuta 2012

Yhteys pätkäisi hetkiseksi aamulla yhdeksän aikaan. Syyksi on paikallistettu reunareitittimen virhetila.

Haussa ylläpitäjä
13. syyskuuta 2012

Etsimme teknistä taitajaa vakituiseen työsuhteeseen. Lue lisää tehtävästä ja muista meitä hakemuksellasi ensi tilassa!

Sivustouudistus
12. syyskuuta 2012

Kello käy, kasvojenkohotus koittaa. Ulospäin näkyvintä lienee tilapäisesti tippunut englanninkielinen sisältö. Muista puutteista sopii kirjoittaa palautetta helpdesk@opintanner.net, kiitos.

Huoltokatko ohitse
20. elokuuta 2012

Huoltokatko asukkaille näkyvien järjestelmien osalta ohi klo 02:15. Tämän huoltokatko on ehkäisevä parannus vuoden mittaan tapahtuneita DHCP-palvelinkatkoksia vastaan.

Katkos asiakasyhteyksissä
19. elokuuta 2012

Hervannan reitittimellä vikatilanne noin kello 23:00. Aiheutti lyhyen katkoksen asiakasyhteyksiin.

Suunniteltu huoltokatko
14. elokuuta 2012

Verkon toiminnassa huoltokatko DHCP-palvelimen osalta 20.8.2012 vastaisena yönä. Katkon aikana päivitämme palvelinalustaa. Alkamisajankohta on noin 01:00, arvioitu kesto muutamia tunteja.

SMTP-palvelin toimii taas
2. maaliskuuta 2012

SMTP-palvelimen vikatilanne korjattu.

DHCP-palvelin toimii taas
25. helmikuuta 2012

DHCP-palvelin vikaili hetkisen. Korjattu.

SMTP-palvelin tavoittamattomissa
20. helmikuuta 2012

SMTP-palvelin on alhaalla. Korjausoperaatio käynnissä.

Verkkouudistus lopuillaan
1. joulukuuta 2010

Opintanner-verkko uudistui vaiheittain loppuvuodesta 2010. Muutos paransi palvelun laatua ja luotettavuutta. Loppukäyttäjälle näkyvimmät erot olivat staattisten IP-osoitteiden tilalle tulleet dynaamiset osoitteet sekä verkon moninkertaistunut tiedonsiirtokapasiteetti. Kaikkia toivottuja uudistuksia ei ole vielä toteutettu. Esimerkkinä tällaisista aidosti kiinteän IP-osoitteen tarjoaminen.